(Ilmoittautuminen päättynyt) Lähde oppilaidesi kanssa mukaan ReadDrama-tutkimukseen!

Kiinnostaako lukuteatteri? Etsitkö uudenlaisia keinoja oppilaiden lukusujuvuuden ja -varmuuden tukemiseksi?

Etsimme nyt tutkimuksen seuraavaan vaiheeseen lukuvuodelle 2022-2023 draamasta kiinnostuneita erityisopettajia ja opettajia, jotka haluavat kokeilla ReadDrama-hankkeessa kehitettyä lukuteatteriohjelmaa oppilaidensa kanssa. Tutkimushankkeen tulokset ovat osoittaneet lukuteatterin olevan tehokas ja oppilaille mieleinen lukuharjoittelun muoto. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää lukuteatteriohjelman vaikuttavuutta, kun opettajat itse opettavat lukuteatteria kouluillaan.

Lukuteatteriopetus ajoittuu kevätlukukaudelle 2023. Ohjelma sisältää kaksi 45 minuutin mittaista lukuteatterituntia viikossa 8 viikon ajan. Pienryhmätoimintana lukuteatteri soveltuu mm. erityisopetukseen. Ohjelma on suunniteltu viiden oppilaan ryhmälle, ja soveltuu käytettäväksi etenkin 3.-5.-luokkalaisten kanssa. Lisäksi tutkimukseen kuuluu lukemisen testaaminen verkkovälitteisesti jakson aluksi ja lopuksi. Opettajat saavat käyttöönsä valmiit materiaalit, sekä ohjausta draamatyöskentelyyn.

Lisätietoa tutkimustuloksista löydät täältä. Lukuteatterimateriaaleihin pääset tutustumaan täällä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ReadDraman projektisuunnittelijaan Roosa Karhuseen sähköpostitse roosa.karhunen@nmi.fi, tai soittamalla numeroon 044 793 1003.