ReadDrama-hankkeen lukuteatteriohjelma on julkaistu!

Lukuteatterin viikko-ohjelman ja ladattavat materiaalit löydät täältä!

Materiaalipaketti sisältää 8 viikon mittaisen lukuteatteriohjelman, Velhokisat -näytelmätekstin sekä tulostettavat lisämateriaalit. Ohjelman avulla opettajat voivat ohjata lukuteatteria omille pienryhmilleen. Lukuteatteria suositellaan noin 3.–5.-luokan oppilaille, jotka tarvitsevat tukea lukusujuvuuden kehittämiseen. Erityisen hyvin lukuteatteri soveltuu käytettäväksi erityisopetuksessa.

Lukuteatteri on lukemisen kohdennetun tuen muoto, jossa oppilaat harjoittelevat lukemista näytelmätekstin avulla, lukien ja ilmaisten roolihahmojensa repliikkejä. Lukuteatterin tavoitteena on kehittää lukusujuvuutta, luetun ymmärtämistä sekä ilmaisevaa ääneen lukemista mielekkäällä tavalla. Lisäksi tavoitteena on tarjota etenkin heikoille lukijoille merkityksellisiä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia lukemisen parissa.

Kuva: Heta Vaattovaara